top of page

Onze Blog

Hier vind​ je de gerechten die wij voor jullie uitproberen

Texel Lamskroon

Texel Lamskroon met eigen kruidenrub op basis van Venkel, lemon peper, basilicum

eerst dicht geschoeid op 220 graden, daarna verder gegaard op 120 graden tot een kern van 50 graden

Asperges gemarineerd in olijfolie en Moomani rub van Angus & Oink. gegrild voor 10 - 15 min op 220 graden

Smoked mashed potatoes op basis van karnemelk en zure room

afgewerkt met een mosterd-tijm roomsausje en een crumble van nootjes, spek en lente-ui.

Met dank aan:

Carmans

PremiumBBQ

Angus & Oink

Beef hammer

Vandaag hebben we de beef hammer uitgeprobeerd!

Ik vond het een heel leuke ervaring om hiermee te experminteren.

Allereest heb ik de beefhammer geinjecteerd met omg beef injection van angus & oink. Nadien heb ik als rub mijn eigen homemade sweet rub gebruikt. Dan was de beefhammer klaar om een nachtje te trekken.

De volgende dag heb ik de BBQ op 110graden gezet, eerst heb ik de beefhammer 3,5 uur gerookt tot hij een kerntemperatuur had van 65graden.

Dan heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie met daarbij gerookte boter en een rundsfond, nadien heeft de beef hammer verder gegaard tot 85 graden kerntemperatuur.

Daarna heb ik de beef hammer uit de alumininfolie gehaald en terug op de BBQ gelegd tot hij een kerntemperatuur had van 95graden.

De beef hammer was klaar om te serveren, als sides dishes heb ik gekozen voor: gepofte zoete aardappel, ingelegde homegrown jalapeno pepers, rucola, kerstomaatjes en red chimichurri.

Het vlees was zeer lekker en een absolute aanrader!

Met dank aan:

Carmans

PremiumBBQ

Traeger Grills

Angus & Oink

Vuur en Rook

bottom of page